Lokalhistoriske billeder fra Thisted Kommune

Tage Jensens fotos fra Thylejren

98/187

Den utopiske drøm

10. juli 1970. Fællesmøde i Thy-lejren (Frøstrup-lejren). Drømmen om et "nyt samfund" var ikke sådan at realisere i den virkelige verden. For mange forblev det en drøm. Men med mulighederne for at møde ligesindede lykkedes det alligevel for mange at skabe levedygtige alternativer til det besående - er det efterfølgende blevet fremhævet. Adskillige har i lejren fundet bofæller til kollektiver eller planlagt andre aktiviteter. Det blev altsammen afspejlet i den daglige lejravis
 
30-09-2012 jan morell:

Den gråskæggede mand er Shell-Sørensen fra Thisted. Indtil 1970 kendt i bybilledet. Altid i sort habbit, hvid skjorte og slips. Hans bil var en Citroen ID 19. Den eneste i provinsbyen
Jeg husker ikke fornavnet på den noble herre. Man var ikke sådan uden videre på fornavn med den slags meget fine mennesker. I stedet markerede man erhvervet. Således var der osse en Oste-Sørensen, Kul-Sørensen etc.
Shell-Sørensen hørte til blandt det bedre borgerskab som indehaver - ja - af Shells benzindepot i byen. Hans hustru var en smuk og statelig kvinde - ansat på Thisted Bibliotek.
Det var et chok for en ung mand at se ham forvandle sig til hippie og blive skilt. Han lod skægget stå og flyttede ind i lejren med sin lastbil. Sådan en var der tit brug for.


Foto: Tage Jensen

Billednr: 29259